הפיקוח על הבנקים מקדם את הטמעת התקן המתקדם לאבטחת עסקאות בכרטיסי החיוב (EMV)
הפיקוח על הבנקים ממשיך לקדם את הטמעת התקן המתקדם EMV בשוק הסליקה של כרטיסי חיוב ועל העסקים החדשים והקיימים להיערך לכך. EMV הנו תקן בינלאומי מקובל לאבטחת עסקאות תשלום בכרטיסי חיוב, המבוסס על שימוש ב"כרטיס חכם". אימוץ התקן יתרום ל:
הציפיה של הארגונים הבינלאומיים בתחום כרטיסי האשראי (ויזה ומסטרקארד) ושל בנק ישראל היא שתקודם ותושלם ההסבה של השוק הישראלי לתקן התשלומים המתקדם, וישראל תעמוד בסטנדרט הנהוג כבר היום באירופה ומוטמע בארה"ב. ההסבה תשפיע על העסקים במשק, שנדרשים להחליף את המסופים הקיימים במסופים שתומכים בתקן, כדי שיוכלו להעניק ללקוחות חוויית תשלום מתקדמת ובטוחה. בשנים האחרונות פרסם הפיקוח על הבנקים מספר הנחיות בנושא אימוץ תקן EMV לגופים העוסקים בהנפקה וסליקה של כרטיסי חיוב (הוראות ניהול בנקאי תקין 470 ו-472). הפיקוח מלווה את התהליך באמצעות פורום הטמעה ייעודי, בו חברים, בין השאר, הארגונים הבינלאומיים (ויזה ומסטרקארד), חברות כרטיסי האשראי, ספקי המסופים והסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים. בפורום זה מתבצע מעקב אחר התקדמות אימוץ התקן, ונידונים פתרונות להסרת החסמים העומדים בפני הגורמים המעורבים בהטמעה ורעיונות לעידוד ההסבה.
כחלק מתהליך ההטמעה, הפיקוח מפרסם היום טיוטה של עדכון לחוזר המפקחת על הבנקים מיום 1.5.16. העדכון שבוצע מביא בחשבון את העובדה שהיצע מסופי התשלום (POS) העומדים בתקן עדיין מוגבל, וכן מאפשר גמישות רבה יותר לבתי העסק הנמצאים בתהליכי ההטמעה. להלן עיקרי השינויים:
במטרה לאפשר ליצרני המסופים ולבתי העסק תקופת היערכות מספקת להטמעת התקן, הפעלת המנגנון של הסטת אחריות נדחתה ליום 1.1.2018. לאחר תאריך זה, בית עסק שלא יתמוך בביצוע עסקאות בתקן EMV, וימשיך לעבוד בשיטת הפס המגנטי, יהיה חשוף לנזקי הונאה.
קבל התראות כאשר מאמרים חדשים נוספים למאגר.